Farid’s Reis bij Tools4ever: Van Consultant naar Manager - Identity Management | Tools4ever
Farid’s Reis bij Tools4ever: Van Consultant naar Manager

Farid’s Reis bij Tools4ever: Van Consultant naar Manager

Door: Farah GrootMeijer

Van schoolbanken naar carrièrestart

Het verhaal van Farid bij Tools4ever begint 15 jaar geleden, kort na het afronden van zijn HBO-opleiding Bedrijfskundige Informatica. Als late starter op de arbeidsmarkt was hij op zoek naar kansen om zichzelf te ontwikkelen. Hij dacht dat het verstandig zou zijn om in de eerste fase van zijn carrière bij verschillende werkgevers ervaring op te doen, zodat hij kon ontdekken welk type werk en organisatie het beste bij hem zou passen. Hij begon bij een groot bedrijf met meer dan 3000 medewerkers. Hoewel het bedrijf qua schaal en mogelijkheden veel te bieden had, voelde Farid zich niet gehoord en merkte hij dat de kansen voor professionele groei beperkt waren. Hierdoor kreeg hij al snel het gevoel slechts een “nummertje” te zijn. Zijn verlangen om echt te groeien en zich gewaardeerd te voelen in zijn werk werd steeds sterker.

De eerste stappen bij Tools4ever

Op zoek naar een plek waar hij zowel persoonlijk als professioneel kon groeien, plaatste Farid zijn CV op Monsterboard. Niet lang daarna werd hij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij Tools4ever. Het was een warme dag, 27 graden, en strak in pak verscheen hij op kantoor. Vanaf het eerste moment voelde het anders – het voelde als thuiskomen. “Een technische club, lekker klein en informeel, met korte lijntjes,” herinnert hij zich. Hoewel hij op dat moment nog weinig technische kennis had, zag Farid Tools4ever als de ideale plek om te leren. Hij had al ervaring in consultancy, maar miste kennis van Identity & Access Management (IAM) en de bijbehorende technische expertise. Tools4ever gaf hem de kans om zich hierin verder te ontwikkelen.

Leren en ontwikkelen door vallen en opstaan

De eerste weken waren zwaar voor Farid. In het begin liep hij vooral mee met Arnout, een ervaren consultant met uitgebreide kennis van het IAM-product UMRA. “In die tijd vroeg ik me af: moet ik dat straks allemaal kunnen?” Hij voelde zich vermoeid en twijfelde zelfs of hij de juiste keuze had gemaakt. Gelukkig kreeg hij veel steun, vooral van Arnout. Farid richtte zich op het zelfstandig implementeren van de software en volgde verschillende Microsoft-trainingen. Hij investeerde structureel tijd om de IAM-materie onder de knie te krijgen en zijn weg te vinden in de software. Naarmate zijn kennis groeide, kreeg hij steeds complexere projecten toegewezen en ontwikkelde hij zich al snel tot IAM-implementatie consultant.

Na zeven jaar in consultancy rollen had Farid niet alleen veel ervaring opgedaan, maar ook verschillende technieken geleerd en talloze projecten succesvol afgerond. Dit was voor hem een periode van intensieve groei. Hij had inmiddels een diepgaande kennis van het product en de materie opgebouwd, waardoor hij klanten steeds beter kon begrijpen en verder kon helpen. Deze expertise maakte klantgesprekken soepeler en effectiever.

De weg naar management

Na zeven jaar deed zich een nieuwe kans voor: Farid werd gevraagd of hij manager van de consultancygroep wilde worden. Hoewel hij zich toen nog niet klaar voelde voor zo’n grote stap, besloot hij eerst de rol van teamlead op zich te nemen, samen met twee andere teamleads. Het eerste jaar verliep niet zonder uitdagingen—“drie kapiteins op één schip” bleek niet ideaal. Een jaar later werd Farid Manager Consultancy, en met meer ervaring en inzicht in mensen voelde hij zich toen pas echt klaar voor die verantwoordelijkheid.

Als manager bleef Farid zichzelf uitdagen. Hij werkt voortdurend aan zijn ontwikkeling als leider, sparren regelmatig met andere leden van het managementteam, en blijft zoeken naar manieren om een nog betere manager te worden.

Vaardigheden en ambities voor de toekomst

In de afgelopen 15 jaar heeft Farid niet alleen veel geleerd over het product en de technische aspecten, maar ook over de IAM-markt en de specifieke behoeften van onze klanten in verschillende sectoren op het gebied van Identity & Access Management. Hij weet hoe belangrijk het is om als manager de juiste vragen te stellen, doelen helder te formuleren en vooral de menselijke kant van communicatie te begrijpen. Als manager wil hij zich blijven ontwikkelen. Zijn ambitie voor de komende jaren is om een nog betere leider te worden en meer te leren van de anderen om hem heen. Hij streeft ernaar om te blijven groeien, net zoals hij dat deed toen hij als consultant begon.

Toekomstvisie

Als we Farid vragen waar hij zichzelf over vijf jaar ziet, is hij nuchter maar ambitieus. Hij blijft zich richten op persoonlijke groei en het begeleiden van zijn team om samen met Tools4ever naar nieuwe hoogten te stijgen. Zijn reis van consultant naar manager is een inspirerend verhaal van doorzettingsvermogen, leren en groei, en hij is nog lang niet klaar.

Farid is het levende bewijs dat je met de juiste instelling, hard werken en steun van collega’s enorme stappen kunt zetten in je carrière. En bij Tools4ever voelt hij zich nog steeds thuis, net zoals op die warme zomerdag toen hij voor het eerst binnenstapte.

Farah GrootMeijer

Geschreven door:
Farah GrootMeijer

Ontmoet Farah Grootmeijer, onze enthousiaste Corporate Recruiter bij Tools4ever. Met twee jaar ervaring in recruitment en een driejarig verblijf in Bahrein, brengt Farah een schat aan kennis mee. In Bahrein deed ze inzicht op in de dynamiek van de arbeidsmarkt en het belang van diversiteit. Al snel viel ze op als expert in verschillende functies en sectoren, met een speciale passie voor arbeidscommunicatie. Vandaag de dag zet Farah haar vaardigheden in recruitment en gespreksvoering in om nieuwe collega’s te introduceren bij Tools4ever en hen vertrouwd te maken met onze producten.